fbpx
esecos logga

Teknologiska framsteg för bättre e-handelsupplevelser

Teknologiska framsteg för bättre e-handelsupplevelser

För några veckor sedan hade vi en pratstund med våra vänner på Partnersense angående användarvänlighet och konvertering. Ett oerhört intressant sådant, som går att läsa här för den nyfikne. Men vad gäller e-handel är det ju en bransch i ständig förändring och utvecklingen går i rasande takt. 

Vi fortsatte därför samtalet med Partnersense, för att höra mer om deras tankar kring framtiden, teknologin och det kanske trendigaste vi har just nu – AI.

partnersense

Vilka är de mest spännande teknologiska framstegen ni ser just nu som kan transformera e-handelsupplevelsen?

AI, VR och AR har varit på tapeten länge nu, men det är först när folk börjar tröttna på buzzwords som utvecklingen verkligen börjar ta fart. Det har vi senaste året fått följa inte minst vad gäller ChatGPT. Dessa modeller, och i sin tur byggklossarna, får nya och gamla företag att paketera och marknadsföra nya tjänster som också börjar bubbla på marknaden, men det är bara början av en spännande resa. 

Resultatet är att man kan automatisera mycket mer och att det inte behövs lika mycket människor som jobbar med just de sakerna, så då får man helt enkelt väldigt mycket mer mänsklig kapacitet tillgänglig vilket kanske är det mest spännande! 

För de människorna plus alla AI, VR och AR avancemang som väntar kommer kunna börja konkurrera med stora varumärken och e-handlare utan att behöva anställa flera hundra människor, detta på en global skala är en kittlande tanke!

Kan ni dela med er av exempel på hur ni har använt data för att driva innovation och förbättra användarupplevelsen i e-handel?

Data är en avgörande faktor för att skapa en välutformad användarupplevelse online. Utan tillgång till relevant data om kunder och deras beteende på webbplatsen är det som att agera i blindo. För att undvika detta använder vi olika verktyg för att samla in och analysera data, vilket ger oss ovärderliga insikter när vi optimerar användarupplevelsen.

Genom att kombinera data med bästa praxis inom användbarhet och design kan vi skapa en stabil grund för våra kunders webbplatsdesign. Genom att fördjupa oss i datan förstår vi hur besökare interagerar med webbplatsen, vilka sidor de besöker mest, och vilka åtgärder de utför. Denna information ger oss möjlighet att identifiera förbättringsområden och fatta informerade beslut när vi utformar användarupplevelsen.

Genom att använda data på ett smart sätt kan e-handlare driva innovation och förbättra användarupplevelsen på sina plattformar. Genom att analysera kundbeteenden och preferenser på webbplatsen kan man få värdefulla insikter som kan användas för att skräddarsy kundupplevelsen. Till exempel kan man använda kundanalys för att förstå vilka produkter som är mest populära eller vilka söktermer som leder till konverteringar, vilket kan hjälpa till att optimera produktrekommendationer och sökresultat.

Att använda data som en vägledande kraft i designprocessen är avgörande för att uppnå framgång online. Sammanfattningsvis är data en ovärderlig resurs för e-handlare som vill driva innovation och förbättra användarupplevelsen på sina plattformar. Genom att använda data på ett smart sätt kan man skapa en mer personlig och engagerande upplevelse för kunderna, vilket i sin tur kan leda till ökad konvertering och kundnöjdhet.

Hur anser ni att AI och personalisering kommer att påverka e-handelns framtid, särskilt när det gäller att förbättra konverteringsgraden?

AI och personalisering har haft betydande inverkan på handeln redan och kommer fortsätta att göra det framöver. Framtida förändringar inom e-handeln förväntas gynna onlinehandlare ytterligare. Det är dock viktigt att notera att teknologin är tillgänglig för alla, vilket innebär att alla har samma möjligheter att utnyttja den. Skillnaden ligger i hur teknologin används.

En tydlig trend är hur AI har tagit över funktioner på e-handelsplattformar, särskilt inom sökfunktioner. Genom att hjälpa kunder att snabbt hitta rätt produkter och föreslå relevanta produkter baserat på deras beteende kan AI öka konverteringsgraden.

Även fraktföretag har börjat integrera AI för att förbättra leveransprocessen, vilket kan bidra till snabbare och smidigare leveranser och därmed öka konverteringsgraden.

Vidare har AI börjat användas i kundtjänstens chattsystem, där AI-assistenter kan fungera som virtuella medarbetare och hjälpa kunder att hitta rätt produkter, ge förslag och genomföra merförsäljning.

AI har många användningsområden inom e-handel redan idag, och det förväntas bli ännu fler i framtiden. Utvecklingen är spännande att följa!

//Partnersense teamet

Vill du veta mer?

Vill du veta mer?

CSRD-direktivet & kravet på klimatrapportering

CSRD-direktivet & kravet på klimatrapportering

CSRD-direktivet syftar till att öka transparensen kring företags hållbarhetsarbete och klimatpåverkan. Men vad innebär detta i praktiken för din e-handel?
Lagerintelligens: Hur effektivt är ert lagerflöde?

Lagerintelligens: Hur effektivt är ert lagerflöde?

Genom att implementera smarta strategier och teknologier kan e-handlare optimera sina lager och säkerställa att de möter kundernas förväntningar.
Funktioner för en fängslande e-handelsupplevelse på er webshop

Funktioner för en fängslande e-handelsupplevelse på er webshop

En positiv kundupplevelse på din webshop kan leda till förbättrad kundlojalitet, ökad försäljning och positiva recensioner.
Framtidsspaning med Avarda: E-handel och betallösningar

Framtidsspaning med Avarda: E-handel och betallösningar

I det här inlägget ska vi istället blicka framåt - hur ser utvecklingen ut för betallösningar på nätet och vad…

Vi vet hur e-handel ska fungera när den fungerar som bäst, helt enkelt.

Registrera dig på vårt nyhetsbrev!

Lösningar

Eseco

©Eseco System AB [#this year :%Y]

 Jörgen Kocksgatan 4 • 211 20 Malmö • +46 40 636 20 60 • info@eseco.se

WordPress Cookie-tillägg av Real Cookie Banner