fbpx
esecos logga

Så sparar ni pengar med hjälp av ett ERP-system

Så sparar ni pengar med hjälp av ett ERP-system

Låt affärssystemet öka era vinstmarginaler

Att driva en e-handel innebär många utmaningar, kanske framförallt när det kommer till att hantera alla verksamhetsflöden så effektivt som möjligt. Ju mer man växer, desto mer komplex blir e-handelslogistiken och kan ofta kräva mer än ett ERP-system för att gå runt. Alla e-handlare kan nog samtidigt skriva under på att man ständigt letar efter sätt att reducera kostnader och öka sina vinstmarginaler. 

Något många glömmer är att genom att implementera ett gediget ERP-system som förstår den egna verksamhetens alla utmaningar, kan man uppnå både effektivitet och reducera sina kostnader. Läs vidare för att förstå hur!

Få en bättre överblick över lagersaldon

Något som ingår i de dagliga arbetsuppgifterna för de flesta e-handlare är lagerhantering och inventering. Det är ofta även just dessa två verksamhetsprocesserna som kan leda till onödiga kostnader. Säljer man exempelvis slut på sina toppsäljare, förlorar man lätt pengar då kunderna väljer en konkurrent istället som har varan i lager. Har man däremot ett överflöd av varor som inte säljer så bra, så kallade “hyllvärmare”, tar de både upp onödig plats på lagret och innebär en uppbunden kostnad.

Risken med att inte ha full kontroll över sina lagernivåer är helt enkelt att inköpen sker för ofta, för sällan eller att man inte ser sambandet mellan vilka av ens produkter som ger bäst respektive sämst vinstmarginal i slutändan. Med ett affärssystem som håller koll på era lagersaldon och uppdaterar sig i realtid, blir det lättare för er att hålla en bra lagernivå. 

Ökad produktivitet genom effektivisering

Med ett ERP-system, får ni en mer strömlinjeformad logistik samtidigt som många delar kan automatiseras. Detta kan hjälpa er att spara tid och reducera antalet manuella fel som sker när man manuellt behöver mata in data eller hoppa mellan systemen. Exempelvis, kan ni automatisera orderhanteringen, faktureringen eller lagerplocket.

En mer effektiv verksamhet innebär ökad produktivitet. Exempelvis kan det vara att antalet hanterade ordrar eller lösta kundtjänstärenden per dag ökar, eller att ni kan minska antalet lagerarbetare per pass. På så vis kan ni både spara tid och pengar, och öka lönsamheten i det långa loppet!

Ökad kundnöjdhet ger er en ökad lönsamhet

Vi har nog gjort det tydligt att ett ERP-system effektiviserar logistiken och sparar in på dyrbar tid (och pengar). Den intjänade tiden innebär, förutom ökad produktivitet, att personalen har tid att lägga på att förbättra kundupplevelsen.

Att lägga ner det lilla extra för att få kunden att känna sig uppskattad och viktig för företaget ökar chansen att bygga starka kundrelationer. Vi har skrivit flera blogginlägg om kundlojalitet, men det viktigaste att ta med sig är att det i längden alltid innebär en ökad lönsamhet för företaget om kunden är nöjd. Varför inte skapa ett lojalitetsprogram eller en medlemsklubb när ni får tid över efter att ha implementerat ett ERP-system?

Bättre verksamhetsbeslut tack vare förbättrade insikter

Genom att få tillgång till all sin data i realtid, kan företag få tydligare överblick och insikter om den egna verksamheten. Istället för att behöva hoppa mellan olika system eller manuellt exportera och importera data, samlas allt på ett och samma ställe. Det gör det lättare att se samband, trender och mönster, samtidigt som det belyser styrkor och svagheter inom organisationen.

Exempelvis, kan man i det samlade ERP-systemet identifiera trender i försäljningen, vilket kan hjälpa dig att ta mer informerade beslut om inköp, personal och marknadsföring. Med bättre beslutsfattande reduceras onödiga kostnader och underlättar samtidigt företagets tillväxtresa. 

Ni kan dessutom lära känna er kundbas bättre; Är det främst män eller kvinnor som handlar? Är det oftast från specifika geografiska områden? Vilken åldersgrupp handlar mest? Med den typen av data kan ni vässa era marknadserbjudanden och tjänster för er målgrupp och på så vis öka er försäljning i längden!

Att investera i ett ERP-system kan helt enkelt vara den bästa grunden för att reducera kostnader och öka lönsamheten för e-handlare. Genom att effektivisera och öka produktiviteten, optimera lagerhanteringen och förbättra kundupplevelsen, kommer alla onödiga kostnader (och risken för manuella fel) att minska drastiskt.

Om du fortfarande inte är övertygad, kan du läsa mer om vårt affärssystem Nemo. Förutom att vara ett fullgott ERP-system är det dessutom alltid skräddarsytt efter just er unika verksamhet, era behov och önskemål!

Vill du veta mer?

Vårt fokus ligger på att skapa smarta system som sparar tid och pengar för användaren, genom att eliminera dubbelt arbete och ineffektiv hantering.

Vill du veta mer?

Vill du veta mer?

Framgångsrik användarvänlighet med Partnersense

Framgångsrik användarvänlighet med Partnersense

Vi pratar med vår samarbetspartner Partnersense om hur e-handeln ser ut idag och hur e-handlare kan optimera sin konverteringsgrad på…
Effektiva Strategier för Merförsäljning på din Webshop

Effektiva Strategier för Merförsäljning på din Webshop

Med merförsäljning kan du både öka det genomsnittliga ordervärdet och förbättra kundupplevelsen. Här samlar vi några beprövade strategier!
Omnikanal vs Multikanal: Skapa en Sömlös Kundupplevelse i E-handeln

Omnikanal vs Multikanal: Skapa en Sömlös Kundupplevelse i E-handeln

Som e-handlare är det viktigt att förstå skillnaden mellan omnikanal- och multikanalstrategi och hur man använder dessa för att skapa…
Hur du Minskar Returgraden på din Webshop

Hur du Minskar Returgraden på din Webshop

Förståelsen och hanteringen av dina returer är avgörande för att säkerställa en effektiv och lönsam webshop. Såhär kan du säkerställa…

Vi vet hur e-handel ska fungera när den fungerar som bäst, helt enkelt.

Registrera dig på vårt nyhetsbrev!

Lösningar

Eseco

©Eseco System AB [#this year :%Y]

 Jörgen Kocksgatan 4 • 211 20 Malmö • +46 40 636 20 60 • info@eseco.se

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner