fbpx
esecos logga

Fördelarna med att integrera ert POS med ERP – 5 anledningar att koppla samman systemen

Fördelarna med att integrera ert POS med ERP – 5 anledningar att koppla samman systemen

Vikten av POS och ERP-system

Vi har många gånger skrivit om fördelarna med omnihandel och att sälja på omnikanal. För de verksamheter som anammat detta och säljer via exempelvis sin webshop och fysiska butik, är det vitalt att POS-systemet (Point of Sales) och ERP-/Affärssystemet fungerar sömlöst ihop. 

Medan POS-systemet hanterar transaktionerna är ERP-systemet navet i verksamheten, som samlar alla processer och mindre system såsom orderhantering, lager, inventering och kunddata. Att ha dessa system frikopplade från varandra är idag vanligt, men kan lätt leda till ineffektivitet, manuella fel och tidskrävande processer.

Kassasystem, så kallat POS-system

Här nedan har vi samlat de 5 främsta anledningar till varför ni bör investera i ett sammankopplat POS- och ERP-system:

  1. Minskar risken för manuella fel
  2. Ökad effektivitet
  3. Förbättrad inventeringshantering
  4. Bättre överblick över finanserna
  5. Optimerad kundupplevelse

1. Minskar risken för manuella fel

När du integrerar systemen, eliminerar du behovet att mata in data manuellt i två separata system. Det innebär att risken för manuella fel vid inmatningen försvinner. Några exempel på data som automatiskt kan synkas mellan systemen är lagersaldon, transaktionsdata och prisändringar. Detta säkerställer att alla siffror alltid är uppdaterade, korrekta och inga manuella diffar kan uppstå!

2. Ökad effektivitet

Genom att integrera POS-systemet med ditt ERP-system, möjliggör du en mer strömlinjeformad e-handelslogistik. Det betyder att du inte behöva hoppa fram och tillbaka mellan systemen, leta efter relevant data och manuellt mata in den. Istället sker överföringen av datan automatiskt och du kan hantera allting från ett enda, centraliserat system. 

Med hjälp av ett ERP-system, som kan använda data på rätt sätt, kan ni dessutom automatisera fler processer. På så sätt kan ni lugnt luta er tillbaka medan systemet effektiviserar verksamheten åt er!

3. Förbättrad inventeringshantering

Som nämnt tidigare, möjliggör integreringen av systemen att data kan synkas automatiskt i realtid. Det innebär en stor fördel vad gäller inventering, som vi alla vet kan vara en dryg och tidskrävande process.

Med exakt bild över era lagernivåer, kan ni dessutom ta bättre beslut vad gäller inköp, lagerhantering och försäljning. På så vis undviker ni till stor del att ni står med tomma lager, eller överfulla lager för den delen. Exempelvis i vårt affärssystem Nemo, kan du ta hjälp av prognosbaserade inköpsordrar för att få förslag på vad som bör köpas in och när.

4. Bättre överblick över finanserna

Med all data samlad i ett system, kan du lättare få en överblick över alla transaktioner, fakturering och utgifter. Med korrekt och relevant data kan du generera mer exakta ekonomirapporter och prognoser, som ger dig bättre insikter om din verksamhets finansiella hälsa. 

5. Optimerad omnihandel och kundupplevelse

Kopplade system tillåter en förbättrad omnihandel, då all data synkas systemen emellan, vilket i sin tur ger en bättre helhetsupplevelse för kunden! Exempelvis, om en kund vill köpa en produkt i er butik men ni har inte rätt storlek inne, kan ni enkelt kolla direkt i kassan (POS-systemet) om det finns i e-handelslagret och beställa åt kunden direkt på plats! Det kan även möjliggöra returer av e-handelsköp i butik, och medlemserbjudanden som går att använda i både butik och online. 

Sammanfattningsvis, finns det flera fördelar med att investera i POS som går att integrera med ert ERP/affärssystem. Det ger er framförallt en mer effektiv verksamhet där all information, data och statistik synkas i realtid mellan systemen.  Vill du läsa mer om vårt egna POS och ERP, som självklart fungerar sömlöst med varandra, kan du göra det här!

Vill du veta mer?

Vill du veta mer?

Hur du Minskar Returgraden på din Webshop

Hur du Minskar Returgraden på din Webshop

Förståelsen och hanteringen av dina returer är avgörande för att säkerställa en effektiv och lönsam webshop. Såhär kan du säkerställa…
Ny digital returvy i Nemo – automatisera returprocessen

Ny digital returvy i Nemo – automatisera returprocessen

Med en digital retur kommer kunden kunna välja returorsak, ladda upp bild vid behov och välja hur de ska skicka…
Ny integration till redovisningsprogrammet Tripletex

Ny integration till redovisningsprogrammet Tripletex

Nu kan ni använda Tripletex lösningar tillsammans med affärssystemet Nemo!
Trender inom E-handeln att haka på 2024

Trender inom E-handeln att haka på 2024

Här presenterar Eseco tre av de nytänkande säljtrender som du som e-handlare bör överväga att implementera för att ligga i…

Vi vet hur e-handel ska fungera när den fungerar som bäst, helt enkelt.

Registrera dig på vårt nyhetsbrev!

Lösningar

Eseco

©Eseco System AB [#this year :%Y]

 Jörgen Kocksgatan 4 • 211 20 Malmö • +46 40 636 20 60 • info@eseco.se

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner