fbpx
esecos logga

Hur går det för svenska e-handlare under påsken?

Hur går det för svenska e-handlare under påsken?

Blir det en glad påsk för e-handlarna?

Röda dagar, färgsprakande fjädrar och ännu en omgång av ägg och sill. Det brukar vara en summering av de flestas påskfirande runt om i landet, och har man tur får man till och med de första vårkänslorna när solen allt oftare tittar fram. För landets e-handlare brukar dock påsken klinga aningen sämre.

Påsken placerar sig som en av årets sämsta försäljningsperioder, vilket även går ut över e-handeln. Vissa spekulerar om det rör sig om det fina vädret, då de sjunkande siffrorna liknar de som kommer i mitten på sommaren. På ehandel.se kan man hitta en hel artikel om påskens förödande siffror hos e-handlare:

“Under påskafton, lördagen, låg intäkterna 25 procent lägre än snittet. Veckan avslutades på söndagen med en intäktsnedgång på över 40 procent. Påsken är ingen högtid för e-handlare kan man lugnt säga.”

ehandel.se

Vilka går det bra för?

Förra året förväntades svenskarna handla påskmat för 7,7 miljarder kronor. År 2018 såldes bland annat 37 miljoner ägg och försäljningen av godis i Sverige ökade med ca 50% under påsken, så säljer ni det kan det kanske hjälpa påskförsäljningen. Med tanke på pågående covid-19 och råden om att ta avstånd från större folkmassor, kan vi med säkerhet påstå att en stor del av påskmaten kommer att inhandlas på nätet i år.

Vi ser dock potentialen i de allt fler rastlösa kunder som sitter och slösurfar hemma i karantän under påskledigheten. En möjlig revansch för påsken tror vi är på ingång!

påskmotiv som någon fotar med en mobiltelefon

Påsken är alltså ingen höjdpunkt för alla. Det som kan trösta är att vädret runt om i landet ska vara fint och många kommer säkert få njuta av lite vårsol, och kanske få ett påskägg eller två. Oavsett så hoppas vi på Eseco att ni får en lugn, skön och rolig påsk – trots omständigheterna.

Ps. Om ni är trötta på äggen i år kan ni ta er an norrmännens tradition, där man tydligen äter fyra apelsiner var under påsken, vilket sammanlagt blir hela 20 000 000 st apelsiner. En rätt märklig påsktradition tycker vi (som maniskt äter sill och potatis tre gånger per år).

Vill du veta mer?

Vill du veta mer?

Fördelarna med att integrera ert POS med ERP – 5 anledningar att koppla samman systemen

Fördelarna med att integrera ert POS med ERP – 5 anledningar att koppla samman systemen

För de som säljer via både webshop och fysisk butik, är det vitalt att POS-systemet (Point of Sales) och ERP-systemet…
Vikten av att skapa en skalbar strategi för er e-handelslogistik

Vikten av att skapa en skalbar strategi för er e-handelslogistik

I det här blogginlägget ska vi därför gå igenom lite tips och “best practice” för hur ni skapar en skalbar…
Intervju med Esecos VD Maria

Intervju med Esecos VD Maria

Vad som började som ett sommarjobb har slutat med mångårig erfarenhet av e-handelsbranschen för Esecos VD Maria Arvidsson.
Håll era kundregister aktuella med Iper

Håll era kundregister aktuella med Iper

Nu har vårt affärssystem Nemo stöd för adresstvätt för norska kunder via företaget Iper. På så sätt slipper ni felaktiga…

Vi vet hur e-handel ska fungera när den fungerar som bäst, helt enkelt.

Registrera dig på vårt nyhetsbrev!

Lösningar

Eseco

©Eseco System AB [#this year :%Y]

 Jörgen Kocksgatan 4 • 211 20 Malmö • +46 40 636 20 60 • info@eseco.se

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner