fbpx
esecos logga

Lös era lagerbekymmer med ett WMS

Lös era lagerbekymmer med ett WMS

Systemet som effektiviserar på lagret

Arbetar du med e-handel är det mycket att hålla ordning på. Vi har tidigare skrivit om hur man effektiviserar och håller koll på produkterna med ett PIM och transporterna med ett TA-system. Men lagret då, tänker kanske du? Jo, då använder man sig av ett WMS!

Warehouse Management System

WMS står för Warehouse Management System och innebär kort och gott ett lagerhanteringssystem. Det är helt enkelt ett IT-system som ska underlätta den dagliga verksamheten på lagret genom att bland annat optimera planeringen, organiseringen, bemanningen och kontrollen av resurserna på lagret.

Vi vet att alla lager kan se olika ut med olika struktur, upplägg och antal kvadratmeter. För de som har stora lager och många medarbetare i rörelse är det dock nästan alltid viktigt med ett bra WMS. I systemet kan man få en överblick över lagret och underlättar därmed strategiska beslut och tillåter mer proaktivt och effektivt arbete.

Kvinna som skriver på whiteboard

Vad används WMS till?

Några av de huvudsakliga uppgifterna som ett WMS har är:

  • Mottagning av varor
  • Presentera plockrundor
  • Säkerställa korrekt orderplock
  • Inventering
  • Synliggör data för alla

När dessa processer effektiviseras minskar risken för manuella fel och snabbar på det dagliga arbetet. Med ökad dokumentering i systemet finns det även utrymme att se exakt var och när det uppstod problem, ifall det ändå råkar bli fel. Det underlättar även rent administrativt då systemet tar hand om och ser till att rätt data finns tillgänglig för alla. Exempelvis kan kundtjänsten direkt ta reda på lagersaldon och inköparna kan lättare förutse när nya inköp behöver göras.

Fördelar med ett lagerhanteringssystem

Automation som effektiviserar

Med ett WMS kan ni automatisera tidskrävande processer, bland annat kan systemet läsa in etiketter och streckkoder automatiskt så att de anställda slipper att lägga in information i systemet manuellt.

Ökad kontroll

Med ökad insyn och dokumentering över lagerprocesserna underlättas kontrollen och det blir lättare att få en överblick över lagret.

Kostnadseffektivt

Genom att effektivisera den dagliga verksamheten på lagret får medarbetarna gjort mer på samma tid.

Ökad förståelse för verksamheten

Genom att integrera WMS i ert affärssystem blir det lättare att få en överblick över hela verksamheten. Då samlar ni nämligen all vital information om lagret och distributionen centraliserat på samma ställe som er övriga verksamhetsinformation, vilket kommer underlätta förståelsen och beslutsfattandet.

Integrera WMS i ert affärssystem

Beroende på vad ni har för behov och hur ert lager ser ut kan ni behöva ett mer eller mindre komplext WMS-system. Vissa WMS kan användas på egen hand, andra finns befintligt i ett affärssystem (ERP) och för vissa passar det bäst att ta ett externt WMS och integrera det i affärssystemet.

Vill du veta mer?

i vårt affärssystem Nemo finns funktioner som motsvarar de som ett WMS kan bidra med. På så sätt kan ni enkelt sköta all administration i ett enda system.

Vill du veta mer?

Vill du veta mer?

Framtiden för e-handeln, återbruk & C2C

Framtiden för e-handeln, återbruk & C2C

Intresset för second hand och C2C har sedan länge varit stort. Vill man hänga med i det här paradigmskiftet är det…
Förenkla er tillväxt: Skala upp E-handeln med rätt lösningar

Förenkla er tillväxt: Skala upp E-handeln med rätt lösningar

I det här blogginlägget kommer vi att utforska de vanligaste utmaningarna som växande e-handelsföretag möter vid tillväxt och de lösningar…
De 5 viktigaste KPI för en framgångsrik e-handel

De 5 viktigaste KPI för en framgångsrik e-handel

Vi går igenom de 5 viktiga KPI som e-handelsföretag bör ha med sig när de utvärderar effektiviteten och lönsamheten hos…
Expandera din E-handel Sömlöst till nya Marknader

Expandera din E-handel Sömlöst till nya Marknader

I det här blogginlägget går vi igenomhur du kan expandera din e-handel på bästa sätt – och vilka krav ni…

Vi vet hur e-handel ska fungera när den fungerar som bäst, helt enkelt.

Registrera dig på vårt nyhetsbrev!

Lösningar

Eseco

©Eseco System AB [#this year :%Y]

 Jörgen Kocksgatan 4 • 211 20 Malmö • +46 40 636 20 60 • info@eseco.se

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner