fbpx
esecos logga

Plocka mer & sälj mer: Vägen till ett effektivare lagerplock

Plocka mer & sälj mer: Vägen till ett effektivare lagerplock

När något skaver rent logistiskt

I allt högre grad möter vi bolag som rullar mellan 20-70 miljoner i sin e-handel och som har ”ont”. Vid närmare diskussion visar det sig att mycket av det ”onda” består i ineffektivitet i sitt lagerplock och hantering. Allt som oftast plockar man en order i taget! OCH, som om inte det räckte, hanterar man samma produkt flera gånger. Aj, aj, aj. Inte konstigt att det gör ont!

Konsten att effektivisera lagerplocket

i förespråkar att man arbetar med någon typ av vagnsplockning eller i alla fall batchplockning. Det behöver inte alls vara så avancerat som det låter. Det finns inget krav på att köpa fina, fräsiga vagnar, utan här kan man vara kreativ. Har du en vanlig kundvagn? Då kan den vara grunden för att kunna köra vagnsplockning. Med batchplockning syftar vi på att man ska plocka flera order samtidigt. Nej, du ska inte klicka ut en i taget. Du ska ta ut alla plockbara order med ett klick! Ja, alla 100 eller fler!

Så effektiviserar du lagerplocket med ett affärssystem: "Ta ut alla klickbara order med ett klick"

Låt oss räkna på ett mycket enkelt och påhittat exempel

Bolaget Fina grejer AB säljer olika produkter och har en snittorder på ca 500kr. Bolagets omsättning ligger på ca 20 miljoner. Utan mycket hänsyn till övrigt, borde detta motsvara ca 115 order om dagen. Att plocka 115 order, en och en, är inte särskilt effektivt. Beroende på företagens lagerhållning kan det vara direkt ohållbart och detta hämmar expansion.

Låt säga att det tar 3 minuter att plocka varje order från klick till runda och åter till packbordet, det är 345 minuter för 115 order dvs. 5,75 timmar som man lägger på att plocka order en och en. Vad kostar dessa timmar bolaget Fina Grejer AB?

Låt säga att en timanställd lagerarbetare har 25 000kr i månadslön, det motsvarar 125kr i timmen. Plocket kostar således bolaget Fina Grejer AB ca 720kr om dagen.

Tänk om man kan halvera tiden för plocket genom plocka fler order samtidigt. Vad händer då? Tja, om man är stygg kan man säga till personalen att gå hem, medan man klappar sig på axeln och gottar sig åt att ha sparat hela 360kr den dagen.n dagen.

Eller, så ser man detta som en signal på att man har personal för framtida expansion och personal att nyttja till allt annat som behöver göras. Inventering, inleveranser, sätta upp fler plockplatser eller hantera returer.

Med effektivt lagerplock kan ni tjäna mer i längden

Med ordning på lagret kan man skruva upp takten på utleveranserna och antal leveranser. Detta blir en tydlig signal till marknad att kunna göra kampanjer och tryggt veta att man har kapacitet för att hantera en ökad orderingång.

Vill du veta mer?

Vill du veta mer?

Effektiva Strategier för Merförsäljning på din Webshop

Effektiva Strategier för Merförsäljning på din Webshop

Med merförsäljning kan du både öka det genomsnittliga ordervärdet och förbättra kundupplevelsen. Här samlar vi några beprövade strategier!
Omnikanal vs Multikanal: Skapa en Sömlös Kundupplevelse i E-handeln

Omnikanal vs Multikanal: Skapa en Sömlös Kundupplevelse i E-handeln

Som e-handlare är det viktigt att förstå skillnaden mellan omnikanal- och multikanalstrategi och hur man använder dessa för att skapa…
Hur du Minskar Returgraden på din Webshop

Hur du Minskar Returgraden på din Webshop

Förståelsen och hanteringen av dina returer är avgörande för att säkerställa en effektiv och lönsam webshop. Såhär kan du säkerställa…
Ny digital returvy i Nemo – automatisera returprocessen

Ny digital returvy i Nemo – automatisera returprocessen

Med en digital retur kommer kunden kunna välja returorsak, ladda upp bild vid behov och välja hur de ska skicka…

Vi vet hur e-handel ska fungera när den fungerar som bäst, helt enkelt.

Registrera dig på vårt nyhetsbrev!

Lösningar

Eseco

©Eseco System AB [#this year :%Y]

 Jörgen Kocksgatan 4 • 211 20 Malmö • +46 40 636 20 60 • info@eseco.se

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner