fbpx
esecos logga

Vad är ett ERP-system?

Vad är ett ERP-system?

Vad innebär ERP?

Som leverantör av ERP-system är den lilla förkortningen något som ligger oss varmt om hjärtat. Det är dock många som frågar oss vad det egentligen betyder, och när man säger att det står för “Enterprise Resource Planning” säger det inte så mycket. Vi har därför samlat svar på några av de vanligaste frågorna vi får om ERP och affärssystem!

Ett affärssystem som effektiviserar

Ett ERP-system, eller ett affärssystem som man också kan kalla det på “ren svenska”, är ett IT-system som tar hand om alla vitala processer i ett företag så som kunder, order, artiklar, lager, logistik och ekonomi.

Ett ERP-system integrerar helt enkelt alla olika processer i ett enda system, vilket man nästan direkt kan förstå gör verksamhetens dagliga arbete otroligt mycket enklare då man slipper dubbelarbete i flera olika system. Här kan du få reda på mer om hur vårt affärssystem Nemo fungerar!

"Ett ERP system integrerar helt enkelt alla olika processer i ett enda system-"

Vad finns det för fördelar med att ha ett ERP-system?

  1. Det effektiviserar verksamheten. Ett av affärssystemens främsta egenskaper är att det automatiserar många processer och gör att ni slipper göra det manuellt. På så sätt frigörs tid och resurser som ni kan lägga på annat. Tid är pengar, brukar man ju säga!
  1. Snabbare insikter. Genom att ni samlar all er information på ett och samma ställe, kan ni lättare se samband och mönster i exempelvis inköp eller konumentbeteenden. Drar ni nytta av detta kan det även vara en bra grund till större verksamhetsbeslut.
  1. Lättare integrationer. Med ett ERP-system behöver ni inte byta hela lösningen om ni vill lägga till en funktion, integration eller sälja på en ny marknad. Det gör att ni kan känna er trygga med att växa eller utvecklas, utan att vara begränsade till er befintliga lösning.

Hur väljer man ett affärssystem?

Gör ert förarbete

Innan man väljer affärssystem är det viktigt att rannsaka sin egen verksamhet och de egna processerna. Är det något specifikt ni vill effektivisera, vilka är era mest vitala processer? Vad fungerar bra och vad fungerar sämre i dagsläget? Genom att ha med er detta i bakhuvudet så får ni bättre förutsättningar att ställa krav och berätta vad det är ni behöver. Ett affärssystem är trots allt en stor investering, både för er och leverantören.

Utgå från era framtidsplaner

När ni sedan ska välja affärssystem är det viktigt att tänka på att välja ett affärssystem som ni kan växa med. Gå därför igenom er affärsplan och se var ni hoppas vara om 3-5 år. Ska ni genomgå en tillväxtresa ska affärssystemet inte vara ett hinder, utan ett hjälpmedel för att växa mer effektivt. Utgå därför inte bara från dagsläget, utan tänk långsiktigt och var tydliga med er framtidsvision till leverantören, så ges bästa möjlighet att leverera en framtidssäkrad produkt åt just er!

Välj utifrån era behov

Slutligen är det viktigt att välja en ERP-leverantör utifrån era behov. Vill ni ha en boxad lösning eller en skräddarsydd, så välj en leverantör som kan erbjuda detta. Detsamma gäller om ni vet med er att ni behöver en specifik integration till ert affärssystem. Exempelvis en specifik e-handelsplattform, marknadsplats eller betallösning. Välj då en leverantör av ett ERP som har den redan kopplingen! På så sätt kan ni garanterat få det ni vill utan att kompromissa.

Vill du veta mer?

Vill du veta mer?

Omnikanal vs Multikanal: Skapa en Sömlös Kundupplevelse i E-handeln

Omnikanal vs Multikanal: Skapa en Sömlös Kundupplevelse i E-handeln

Som e-handlare är det viktigt att förstå skillnaden mellan omnikanal- och multikanalstrategi och hur man använder dessa för att skapa…
Hur du Minskar Returgraden på din Webshop

Hur du Minskar Returgraden på din Webshop

Förståelsen och hanteringen av dina returer är avgörande för att säkerställa en effektiv och lönsam webshop. Såhär kan du säkerställa…
Ny digital returvy i Nemo – automatisera returprocessen

Ny digital returvy i Nemo – automatisera returprocessen

Med en digital retur kommer kunden kunna välja returorsak, ladda upp bild vid behov och välja hur de ska skicka…
Ny integration till redovisningsprogrammet Tripletex

Ny integration till redovisningsprogrammet Tripletex

Nu kan ni använda Tripletex lösningar tillsammans med affärssystemet Nemo!

Vi vet hur e-handel ska fungera när den fungerar som bäst, helt enkelt.

Registrera dig på vårt nyhetsbrev!

Lösningar

Eseco

©Eseco System AB [#this year :%Y]

 Jörgen Kocksgatan 4 • 211 20 Malmö • +46 40 636 20 60 • info@eseco.se

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner