people shopping

Den 24 november är det dags för Black Friday, USA:s största shopping- och readag, som även funnits inom svensk handel sedan några år tillbaka. Våra e-handelskunder har vässat, inte bara sina erbjudanden, utan även plockhantering och ordermottagning inför denna dag.

Tillsammans med Cyber Monday, tre dagar senare, markerar Black Friday starten på julhandeln och många amerikaner börjar juldekorera och shoppa.

Black Friday har egentligen inte funnits i Sverige innan 2013 då flera svenska butikskedjor och e-handelsföretag uppmärksammade dagen med specialerbjudanden. Samma år ökade näthandeln under Black Friday med 100 procent jämfört med en vanlig fredag. Det som handlades mest i Sverige under Black Friday var böcker, datorspel och filmer.

Den amerikanska traditionen har även spridit sig våra nordiska grannar. I Finland ökade näthandelsförsäljningen med 258 procent jämfört med en vanlig fredag och i Norge var motsvarande ökning 143 procent.

Försäljningssiffrorna under Black Friday fortsätter peka uppåt för varje år som går och inom svensk e-handel var omsättningsökningen hela 59 procent år 2016.

Tveka inte att höra av dig om du vill veta mer om hur du kan förbereda din e-handel inför Black Friday.

Källor http://www.ehandel.se/Omsattningen-okade-med-60,9124.html https://sv.wikipedia.org/wiki/Black_Friday

Kontakta oss

Tel: 040-6362060

E-post: info@eseco.se

Adress: Jörgen Kocksgatan 4, 21120 Malmö