Ta ledigt, låt affärssystemet göra jobbet

2017-07-04


låt affärssystemet göra jobbet

Det råder typisk semesterstämning på kontoret. Vi är lite färre här, det mailas väldigt lite och det ringer, tja, inte alls.

När man är van vid högt tempo blir det lite av ett vakuum innan man ställt om till ett lägre tempo. Vid kaffemaskinen kommer jag på mig drömmandes om den hägrande semestern. ”Slappa på stranden i solen, i gräset på en filt med en bok eller vid kanten på en brygga med ett metspö i handen”. Alternativen är många, tiden knapp.

Men, för alla är inte sommar likvärdigt med semester. En del måste fortsatt jobba och se till att det är ”business as usual”. Inom e-handeln råder inga undantag, här är det full fart och för många e-handlare innebär sommar även högsäsong. För de branscher som har en säsongsbetonad verksamhet med kulmen över sommaren råder bråda dagar.

Här går också åsikterna isär bland e-handlarna. ”Regn är bra, för då shoppar folk på nätet” eller ”sol är bra, då shoppar folk på nätet”. Båda är sanning, och de beror helt på vad du säljer. Om du säljer produkter som används under sommaren (surfutrustning, gräsklippare, växter eller tält) är solen din bästa vän. Om du istället säljer annat, utan anknytning till just sommaren, tenderar regniga dagar och tristess att öka intresset för lite shopping.

För alla e-handlares del, hoppas vi att sommaren blir en bra mix av både sol och en och annan skur. För alla er semesterfirare hoppas vi att ni, oavsett väder, tar er en shoppingtur på ”nätet” när ni behöver paus från allt vilande i hängmattan.

Och vi då? Tja, våra affärssystem är webbaserade och snurrar på oavsett om det är sommar eller vinter. Våra användare kan alltså ”jobba från hängmattan” om de skulle vilja. Vi själva finns här som vanligt, om än några färre, om det skulle vara något. :)

Glad sommar! Vännerna på Eseco

Kontakta oss

Tel: 040-6362060

E-post: info@eseco.se

Adress: Jörgen Kocksgatan 4, 21120 Malmö